Шави Ернандес, треньор на испанския шампион Барселона, беше много доволен от успеха на неговия тим срещу украинския Шахтьор (Донецк) в среща от груповата фаза на Шампионска лига.

"Мисля, че Шахтьор наистина усложни този мач за нас. Бореха се за топката, искаха да ни изравнят – бяха добри технически. Допуснахме няколко грешки, но като цяло съм доволен от качеството на нашата игра. Наистина мисля, че можехме да спечелим по-убедително", започна Шави.

Наставникът на "каталунците" остана впечатлен от представянето на младия Фермин Лопес, който отбеляза гол и асистира за другия на Феран Торес.

"Във възторг съм от него. Той е ценен човек за нас. Той ще бъде в този отбор на Барселона години наред и не го казвам с лека ръка. Психически е добре подготвен, прави добър сезон, има страхотен удар от разстояние. Щастлив съм и се радвам за него. Да, говорих с Фермин точно преди да отбележим и му казах, че е фундаментално да прави ходове от "втората линия“ и да се прибира по-дълбоко, за да получи топката след което да атакува тяхната врата. Казах му, че крайният защитник на Шахтьор е много зает да следи отблизо Ламин и че това му дава пространство и възможности, от които трябва да се възползва. Фундаментално е, че Фермин има впечатляващ манталитет. Той винаги слуша, винаги мисли и много харесвам манталитета му – когато му кажеш неща, той ги прилага", заяви Ернандес.