Шампионската лига продължава с осем двубоя от втория ден на турнира. Сред тях се откроява мегасблъсъкът от Група "А" между Байерн (Мюнхен) и Манчестър Юнайтед.

“Червените дяволи" са в криза заради слаба игра и неубедителни резултати, докато баварците вече са на върха в Бундеслигата с три победи от четири кръга. В другата среща от тази група Галатасарай посреща ФК Копенхаген.

Арсенал се завръща в турнира на богатите след 7-годишно отсъствие с двубой срещу ПСВ Айндховен на “Емиратс". Дежурният победител в Лига Европа Севиля приема втория от миналия сезон във Франция - Ланс.

Реал (Мадрид) започва похода си в турнира с домакинство на дебютанта Унион (Берлин). Това е и един от ранните двубои от програмата за деня. “Кралете" доминират в Ла Лига и са начело с пет победи от пет мача, но и германският тим влиза във форма, като отбеляза осем гола в последните си две срещи. Наполи е другият фаворит в Група “С". Неаполитанците започват с визита на Брага.

Интер се хвърля в новата надпревара с гостуване на коварния Реал Сосиедад, който преди дни измъчи Реал Мадрид на “Бернабеу". Шампионите на Португалия и Австрия - Бенфика и Ред Бул (Залцбург)също горят от желание да постигнат нещо повече, заради което и техният сблъсък в Лисабон се очертава като интригуващ.