Ивайло Петев, треньор на Лудогорец, анализира поражението на 12-кратния български шампион от косовския Балкани на старта на най-комерсиалния европейски футболен турнир - Шампионска лига.

"Трябва да разбера и аз какво се обърка. След 10-ата, 15-ата минута нещо при нас се счупи. Изключително груби грешки направихме в отиграването на топката. Отборът на Балкани заслужено поведе в края на първата част. Много брак в ситуациите, бяхме бавни. Това първо полувреме може би е едно от най-лошите откакто аз съм тук", заяви Петев.

"През втората част променихме някои неща. Мисля, че имахме нашите шансове, но като цяло слаб мач за нас.

Отбор като нашия не може да си позволи такъв елементарен гол. Всичко подлежи на анализи. Пак лесно сбъркана топка доведе до фала преди гола. Футболът е игра на грешки, а 2:0 е резултат срещу, който трябва да се борим здраво.

На почивката казах, и с двете промени, трябваше по-трайно да се задържа топката. Това ни беше големият проблем. Беше трудно, когато имаме топката да съумеем да направим нещо. Трябва да поздравим отбора на Балкани, който игра добър футбол. Не трябва да допускаме това в Разград", каза още Петев.

"Миналата година не е случайно това, което направи Балкани. Казах, че ако днес сме под 100%, ще имаме проблем. За жалост, излязох лош пророк. Това трябва да ни е обица на ухото. Нямаме право така да изглеждаме. Не съм видял наченки на отпускане в тези играчи и затова големият въпрос е защо изглеждахме така."

"Трябва да работим върху доста неща. В петък първо имаме мач от първенството, най-веортно ще направим доста промени и чакаме реванша в сряда", продължи наставникът на Лудогорец.

"Трябва да се променят доста неща и да се отбележи гол. Защото голът прави разликата в мача. С това, което имаме, с това ще се борим", завърши Петев.