Шампионът на България - Лудогорец посреща тази вечер в 21:45 часа на собствения си стадион в Разград Олимпия Любляна в първа среща между двата състава от втория предварителен кръг на Шампионската лига.

След като загуби с 0:2 като гост, българският шампион трябваше да прави обрат, но с победата с 4:0 отстрани носителят на златните медали в Косово - Балкани в първата фаза на квалификациите.

Сега футболистите на Ивайло Петев са домакини в първия двубой и трябва да се възползват от добрата форма, която демонстрираха в Разград. Освен победата срещу Балкани, във втория кръг на Първа лига Лудогорец победи Етър Велико търново с 5:0, така че тимът е натрупал нужната инерция и самочувствие преди първия сблъсък с Олимпия Любляна.

Словенският шампион стигна до мача с Лудогорец след две победи с по 2:1 над латвийския Валмиера.

В другата късна среща от днешната програма във втория предварителен кръг на шампионската лига, първенецът на Швеция от миналия сезон Хекен гостува на Фарьорските острови на Клаксвик.

Преди това в 20:00 часа кипърският Арис е домакин на БАТЕ Борисов, а Шериф Тираспол посреща Макаби Хайфа. Петата среща в днешната програма е от 21:15 часа, когато Карабах гостува в Полша на Ракув.