Луис Енрике, треньор на френския първенец Пари Сен Жермен, отговори през медиите на случилото се с мегазвездата на тима Килиан Мбапе. Голмайсторът на тима от френската столица остана в лошо настроение след равенството с Борусия (Дортмунд) в последен мач и за двата тима в Шампионска лига.

След мача Мбапе отиде при феновете на парижани и им благодари за подкрепата. След това не спря в миксзоната и бързо се качи в автобуса. 

По информация на медиите в страната недоволството на нападателя е било породено от желанието на старши треньора Луис Енрике в последните минути отборът да задържа топката и да не предприема никакви рискове в търсене на победата.

Причината е, че в другия решаващ мач Милан поведе на Нюкасъл и при поражението за ПСЖ, означаваше, че ще стане въртележка и френския гранд ще отпадне от най-престижния европейски клубен футболен турнир.

“Реакцията на Мбапе? Нормално е играчите да са разстроени, защото имахме 5 чисти положения и не ги реализирахме. Един футболист може да е ядосан, защото иска да вкараме повече голове, но аз съм този, който трябва да прецени рисковете. Би било глупаво да получим гол в 85-ата минута и да отпаднем. Преди това, изобщо не се притеснявахме какво става в другия мач. Но след второто попадение на Милан нещата се промениха. Извиках на играчите да се опитат да спечелят, но без да рискуват излишно", разкри Луис Енрике.

“Когато емоциите отминат, ще си дадем сметка, че класирането ни е успех. Това беше най-трудната група. Да, искахме първото място, но съм щастлив, че продължаваме напред", каза още испанският специалист.