Треньорът на Пари Сен Жермен - Луис Енрике сподели, че е много доволен от работата и отношението на футболистите си. Специалистът говори на пресконференция преди мача с Борусия (Дортмунд) в Шампионска лига.

"Когато един отбор е обсебен от нещо, това никога не е добре. Трябва да имаш надежда, амбиции, но не и обсебване. Трябва да видим как ще започне турнирът. Футболът е страхотен спорт, тъй като всички резултати са възможни. Можеш да играеш зле и да спечелиш, както и обратното. Като клуб сме много мотивирани да спечелим всички трофеи. Това е целта.

Не знам как виждате нещата отвън. Сигурно е, че не започнахме по най-добрия начин. Но всеки път, когато започна в един отбор, това се случва. Има нови неща, които трябва да усвоим. Очарован от поведението на играчите. Феновете също са невероятни. Знам, че е трудно да искам време, но съм спокоен. Ще има добри резултати и добър футбол, сигурен съм.

Мачът срещу Ница няма нищо общо с този срещу Дортмунд. Има поле за развитие. Но има и неща, които отборът прави много добре. ПСЖ не се предава никога, играе винаги до последната минута. Играчите тичат по начина, по който искам, независимо дали са с топката или не. Публиката не може да се излъже. Поведението на играчите е отлично.

Мануел Угарте бе откритие за много хора. Още в Лисабон той играеше много добре. Мануел е страхотен трансфер, Луис Кампош работи добре. Той е млад играч със силен характер. Важен е, защото нови баланс на отбора. Той е една от изненадите в началото на сезона.

За да спечелиш Шампионската лига, ти трябва голям отбор. Не само 11 футболисти, а 23. Като всички да са готови да влязат в игра. Трябва да солидарен с останалите в отбора и да си смирен, защото съперникът може да е по-добър от теб", каза Енрике.