Олимпик Марсилия приема Панатинайкос в реванша между двата отбора от третия квалифиакационен кръг на Шампионска лига. Срещата на "Стад Велодром" започва в 22:00 часа.

Домакините са един от отборите в този етап, от които се очаква не само да се доберат до груповата фаза на турнира, а и да са замесени в спора за нейното преодоляване. Към момента, обаче положението на французите не е цветущо. Тимът загуби първия двубой с Панатинайкос в Гърция с минималното 0:1 с попадение в 83 минута. По-голям проблем за отбора обаче изглеждаше играта на терена и това, че не бе сътворено нищо опасно в атака. Французите доиграха двубоя с човек по-малко след втори жълт и съответно червен на Кондогбия.

Панатинайкос вече преодоля един кръг в турнира срещу украинския Днипро-1. Гърците взеха комфортен успех на неутрален терен в Кошице при успех с 3:1. На собствен терен обаче им се наложи да треперят, въпреки ранния гол аванс, бе допуснат пълен обрат. Резултатът бе изравнен за 2:2 в 70 минута, а пет по-късно и гостите от Украйна останаха с човек по-малко на терена.