РБ Лайпциг приема Реал Мадрид в първи 1/8-финал от Шампионска лига в 22:00 часа. Той ще се проведе на стадион "Ред Бул Арена" в Лайпциг.

Домакините завършиха група "G" втори с 12 точки зад Манчестър Сити след 4 победи и две загуби. В Бундеслигата отборът на Марко Розе е 5-и с 37 точки, на 3 зад четвъртия Борусия Дортмунд.

Довечера германците ще са без малийския полузащитник Амаду Хайдара и вратаря Тимо Шлийк. Двамата са с контузия в коляното.

Гостите от Испания спечелиха група "С" през есента без да изпуснат и точка в конкуренцията на Унион Берлин, италианския първенец Наполи и Брага. В Ла Лига възпитаниците на Карло Анчелоти са първи с 61 точки, на 5 пред преследвача Жирона, който бе надигран с 4:0 миналата събота в Мадрид.

"Лос бланкос" отпътува за Лайпциг без трайно контузените Тибо Куртоа, Едер Милитао, Дейвид Алаба и отпадналите в последните дни от сметките Антонио Рюдигер и Джуд Белингам. Германецът е с мускулна травма, а английският халф има проблем в глезена, получен срещу Жирона и ще е в лазарета две седмици. Maдрид е изиграл 5 двубоя през сезона без Белингам във всички турнири и всеки един от тях е спечелен.

Лайпциг и Реал са се срещали два пъти в Шампионска лига. През миналия сезон в групите 14-кратният носител на трофея постигна успех с 2:0 вкъщи и загуби с 2:3 в Лайпциг.