Старши треньорът на Байерн Мюнхен - Томас Тухел заяви, че неговият отбор трябва да се чувства ощетен, след като главният съдия на мача им с Арсенал от Шампионска лига - Глен Найберг, не е отсъдил дузпа за баварците.

Първият мач от 1/4-финалния сблъсък в Лондон завърши 2:2.

"Труден мач срещу много силен съперник с фантастична публика. Атмосферата беше невероятна за домакинския отбор. Успяхме да се вдигнем, след като изостанахме в резултата с 0:1, показахме много добра реакция. Като цяло много добра отборна игра“, сподели Тухел.

"Съдията направи огромна грешка, трябваше да получим дузпа за игра с ръка. Знам, че беше луда ситуация. Имаше начален удар, вратарят подаде към централния защитник, който докосна топката с ръка, защото помисли, че не е в игра, но тя беше в игра и реферът призна, че е в игра и е била игра с ръка. Много разочароващо“, продължи той.

"Това, което ме вбесява е обяснението на рефера. Каза на играчите ни, че това е детинска грешка и няма как да даде дузпа в Шампионска лига за подобно нещо. Ужасно обяснение и оправдание. Няма значение дали е детинска или не - това беше огромно решение, което не бе отсъдено в наша полза", добави германецът.