Италианският вратар на Лацио Иван Проведел влезе в историята на Шампионска лига, като вкара гол в последните секунди за равенството 1:1 при домакинството над Атлетико Мадрид. 29-годишният играч е едва четвъртият страж, който отбелязва попадение в групите на най-авторитетния европейски клубен турнир, а останалите трима са Ханс-Йор Бут, Синан Болат и Винсент Ениама.

Вратарят с най-много голове в историята на Шампионска лига е бившият страж на Хамбургер, Леверкузен и Байерн Мюнхен Ханс-Йор Бут. Той има 3 попадения и с трите немски клуба, като всичките са от наказателни удари и неизменно са срещу Ювентус. Бут се разписва при равенството 4:4 на Хамбургер с “бианконерите" вкъщи през 2000 г. Отново "Старата госпожа" вкарва на немския страж, като през 2002 г. той отново е точен срещу италианците при победата на Леверкузен вкъщи с 3:1. През 2009 г., с екипа на Байерн, Бут отново бележи на Ювентус, този път при успеха на баварците с 4:1 в Торино.

Вратарят на Стандарт Лиеж Синан Болат също е един от малцината вратари, вкарвали в Шампионска лига. Това се случва през 2009 г., когато турчинът бележи в последните секунди срещу АЗ Алкмаар за крайното 1:1.

Последният в този списък е нигериецът Винсент Ениама, който се разписва от дузпа за Апоел Тел Авив срещу Лион при домакинската загуба с 1:3 на израелския тим през 2010 г.