Мениджърът на Манчестър Сити, Хосеп Гуардиола, коментира загубата с дузпи от Реал Мадрид, довела до отпадане от Шампионска лига.

"Бих предпочел да спечелим, разбира се, но поздравления за Реал Мадрид, за умението, което демонстрираха в защита. Играха много добре и не успяхме да вкараме победен гол заради някои детайли“, започна Пеп.

"Направихме всичко възможно, играхме изключително добре. За съжаление, не можахме да спечелим. В друг спорт, щяхме да спечелим статистически, но това е прекрасното на футбола“.

"Отдавам заслуженото на Реал Мадрид. Те успяха да устоят. Сблъскваме се с много затворени отбори и винаги намираме начин да ги пробием, но не и днес. Футболът е игра на голове и те вкараха повече при дузпите. Те са на полуфинал, а ние за малко не сме. Каквото, такова. Понякога печелиш с дузпи, а понякога не“.

"Няма такова нещо като късмет. Не успяхме да вкараме. Направихме всичко, каквото можахме. Днес боли, но утре трябва да се съберем и да продължим напред. Не винаги можем да печелим“, завърши Гуардиола.