Барселона има наглед лесно домакинство на Антверп в първи двубой от Група "Н" на Шампионска лига. Каталунците не могат да си позволят друго освен победа в този мач, но гостите са коварен опонент, който може да поднесе изненада, ако бъде подценен.

Шампионът на Белгия трябваше да премине през квалификациите за да се озове в тази фаза на турнира на богатите. “Червено-белите" постигнаха две победи над АЕК. Първо те спечелиха домакинския си мач с 1:0, а пък победата им във визитата в Гърция бе с 2:1. С тези два успеха Антверп за пръв път се класира в груповата фаза.

През миналото издание на Шампионска лига Барселона отпадна още в групите, след като остана на третото място. Това не бе се случвало на “Каталунците" от сезон 2000/2001.

В другия мач от тази група Шахтьор (Донецк) приема Порто. Тук като че ли фаворит е португалският тим, имайки предвид, че и украинците не могат да домакинстват на свой терен, а играят на "Фолкспаркщадион" в Хамбург. Те обаче са пределно мобилизирани и ще се опитат да се докажат в турнира.