Ръководството на гръцкия шампион АЕК (Атина) излезе с официална позиция, в която настоява отборът на Динамо (Загреб) да бъде изхвърлен от европейските клубни надпревари. Двата отбора трябваше да играят един срещу друг вчера в столицата на Гърция в първи мач от сблъсъка им в третия предварителен кръг на Шампионска лига, но мачът бе отменен заради безредиците между фенове на двата отбора. 29-годишен гръцки гражданин беше убит от фенове на Динамо, въпреки че УЕФА забрани да има гостуваща агитка.

"Феновете и ръководство на АЕК си задаваме едни и същи въпроси: Как е възможно след варварското убийство на Михалис от група фенове от Хърватия, АЕК да излезе на терена. и да играе срещу този отбор?

Ще бъдат ли някои от убийците му на трибуните? Ще има ли там техни съратници в престъплението, които днес празнуват убийството със свои приятели в социалните мрежи? Кой всъщност ни принуждава да играем там, докато още тече кръвта на убития ни фен и други тежко ранени? Когато всички знаят, че тези, които са дошли тук да убиват, са неразделна част от организацията, с която трябва да играем футбол?

По-важно ли е лобирането на хърватите в УЕФА от човешките животи, отнети от убийците? И дали благосъстоянието на европейския футбол изисква да принуждаваме нашите играчи да играят все едно нищо не се е случило?

Има само един начин: Незабавно и строго наказание сега! Това очаква цивилизованият европейски футболен свят. Заедно с АЕК!“, се казва в съобщението.