Наставникът на италианския гранд Интер коментира утрешния мач на тима с австрийския Залцбург в среща от груповата фаза на Шампионска лига.

Двубоят на стадион "Джузепе Меаца" започва в 19:45 часа българско време.

“Влизаме в тази среща в добро състояние, особено след като спечелихме един труден мач в събота. Утре ще бъде много важно да победим в една много балансирана група. РБ Залцбург е отбор, който спечели в Лисабон срещу Бенфика, ще бъде необходима максимална концентрация от моите играчи", започна Индзаги.

“Те са отбор, който играе добър футбол. 4-3-1-2 е много агресивна формация, въпреки че използваха различна тактика в предсезонната подготовка. Това е агресивен отбор, има физически здрави нападатели и ще се нуждаем от играта на истинския Интер, за да спечелим", продължи специалистът.

“Първи сме в групата си, първи сме в първенството, но знаем, че е минало малко време, предстоят много мачове. Съсредоточени сме изцяло върху РБ Залцбург", каза още той.

Симоне Индзаги похвали и представянето на нападателя си Маркюс Тюрам:

“Той е играч, който следим от дълго време, качествата му са извън съмнение, всички ги знаехме. Можеше да има известно колебание, свързано с присъединяването към нов отбор, в нова лига, но той бързо го разсея благодарение на помощта на своите съотборници и старанието, което полага".

Наставникът на Интер коментира и представянето на аржентинския нападател Лаутаро Мартинес.

"Не мисля, че той ще спечели "Златната топка", но заслужава да бъде на церемонията. Той трябва да продължи да работи усилено, но заслужава всичко. Справи се много добре и през първите две години.

Давиде Фратези пък е много важен играч за нас. Ще видим дали ще играе от първата минута. Все още трябва да оценя всички ситуации, нека видим днешната тренировка и ситуацията утре. През последния период той имаше контузия, след което се върна и игра срещу Англия. Все още имам няколко съмнения по отношение на състава. Ротациите трябва да са от голяма полза за мен и за всички, имаме много национали, които пътуваха много по време на паузата и играха важни мачове с техните селекции. Играем на всеки 72 часа и трябва да се възстановим добре", завърши Индзаги.