Президентът на Реал Мадрид - Флорентино Перес нападна остро Европейската футболна централа. Босът на "белия балет" коментира и Суперлигата.

"Футболът изживява институционална криза без прецедент. Ситуацията е много сериозна. Ила ще реагираме, или футболът няма да оцелее. Най-големият проблем е, че има ръководители, които действат, без да мислят за феновете. Европейският футбол не принадлежи на президента на УЕФА, както и испанският не принадлежи на Ла Лига.

Суперлигата е по-необходима от всякога. Целта е да се предложи по-добър футбол и клубовете трябва да определят съдбата си. Всяка година клубовете губят милиони, защото собствениците им се обогатяват. Ситуацията не е стабилна, не може да продължава.

Суперлигата страдаше заради кампания от манипулации. Единствената цел е да се засили европейският футбол - без привилегии и без изключения. Всичко ще е по заслуги. Следващата година ще се промени Шампионската лига в един абсурден формат, без никакво футболно чувство. Без мачове с домакинство и гостуване. Абсурдно.

УЕФА управлява футбола без прозрачност и без иновации. Без да знае как да се провипостави на растящите спортове - американските и дигиталните, как да привлече млада публика. "Кодак" беше лидер във фотографията, но фалира, защото не знаеше как да се модернизира. Футболът не се различава от това. Ако не напредваш, ще те изпреварят. Очевидно е.

Футболните клубове бяхме лидера във "Форбс", сега сме изпреварени от американците. Те явно правят нещата по-добре. Трябва да сме на висота. И Реал Мадрид има отговорности, каквито нямат останалите клубове", каза Перес пред Marca.