Снощи бе историческа вечер в Шампионска лига. В нея се изиграха първите мачове от 1/8-финалните двойки Наполи - Барселона и Порто - Арсенал. Те белязаха участието на най-младия играч в елиминационен мач от турнира и най-възрастен полеви.

В Неапол крилото на Барселона Ламин Ямал започна като титуляр и се превърна в най-младия футболист в историята на надпреварата от директните елиминации. Испанският национал го стори на 16 години и 223 дни. Той престоя на терена до 80-та минута, когато бе заменен от бразилеца Рафиня. Този сезон Ямал е участвал в общо 35 двубоя от всички състезания. В тях е вкарал 5 гола, направил е 7 асистенции и е получил 4 жълти картона в рамките на 1911 минути на игрището.

По същото време в португалския град Порто, едноименният отбор заложи от първата минута на централния защитник Пепе. Националът на Португалия стана най-възрастният полеви състезател в елиминациите на Шампионска лига. Той е на 40 години и 360 дни. От началото на сезона бранителят е играл в 23 срещи от всички надпревари. В тях е отбелязал 3 попадения, направил е две асистенции и е получил 4 жълти, както и два червени картона за 1996 минути на терена.

Кадърът от школата на Барселона Ламин Ямал е роден две години след първия мач на Пепе в директните елиминации от турнира.