Шави Ернандес, наставник на испанския шампион Барселона, коментира предстоящия днес последен мач на тима в Шампионска лига. "Каталунците" гостуват на белгийския Антверп.

"Отборът сега се изгражда, тъй като в последните два сезона бяхме принудени да играем в Лига Европа, именно за това говоря. Но и в тази конструкция това, което трябва да направиш, е да побеждаваш, както спечелихме Суперкупата и първенството. В противен случай нямаше да съм тук. Отборът трябва да бъде много по-постоянен. Когато казвам, че тимът е в процес на изграждане, нямам предвид, че ни трябва време, а как играем. Смятам че сме по средата от пътя до това да направим Барса велик отбор", категоричен беше Шави.

"Виждам, че момчетата са ядосани, защото бяхме по-добри от Жирона и заслужавахме победата, но не я постигнахме. В съблекалнята сме нервни и нетърпеливи да се реваншираме", продължи той.

"След като вече сме се класирали напред, мога да дам шанс на някои по-млади момчета, играли по-малко. Би било логично да направим ротации и да дадем почивка на някои от титулярите", категоричен беше Шави Ернандес.