Треньорът на Барселона Шави Ернандес заяви, че шансовете на тима му с тези на Наполи са напълно изравнени. Специалистът говори преди утрешната среща от 1/8-финалите на Шампионска лига между двата отбора.

"Мотивирани сме и се надяваме да се класираме на 1/4-финалите. Това е идеалната сцена, на която можем да покажем за какво сме работили. Наполи изненадващо смени треньора си преди 24 часа и не знаем какъв точно ще бъде подходът им за този мач. Така или иначе това е шампионът на Италия и е страхотен отбор. Виктор Осимен и Хвича Кварацхелия са играчи от най-високо ниво. Мисля, че шансовете са 50-50. Оставям на вас да определите кой е фаворит.

Утре ще видим каква тактическа схема ще използва Калцона. Реално обаче това няма да промени много неща за нас. Той никога не е играл с трима в защитата, както Мадзари. Схемата е важно нещо, но не най-важното във футбола. Основното е да доминираш в мача.

Утрешният двубой е перфектният момент да покажеш таланта си. Целта ни не е да затваряме устите на критиците. Ние играем за нас, за нашия престиж и за хората, които обичат клуба.

Знаем, че реваншът е на "Монтжуик“, но това няма да промени ДНК-то ни. Излизаме за победа. Аз съм възпитан така, че равенството за Барса не е добър резултат", каза Шави.