Шави Ернандес, треньор на испанския гранд Барселона коментира срещата на тима с украинския гранд Шахтьор (Донецк) в двубой от груповата фаза на Шампионска лига.

Мачът е утре от 19:45 часа.

"Винаги обобщаваме случилото се в предишните двубои. Във футболен план ни липсваха много неща срещу Сосиедад. Липсваше ни интензивността, която "Ла Реал“ вложи, и превъзходството. Трябва да имаме повече контрол върху играта и това означава да използваме по-агресивна висока преса. Освен факта, че Реал Сосиедад е страхотен отбор. В крайна сметка имахме вяра. Първото полувреме не беше приемливо, но без да сме добри, намалихме изоставането с Мадрид и Атлетико и се надяваме, че това може да бъде повратна точка, преди всичко по отношение на интензивността“, започна треньорът на "каталунците".

Шави коментира и връщането в тима на част от контузените футболисти:

"Със сигурност ще забележим тяхното въздействие към по-добро. Педри, Роберт Левандовски, Жул Кунде, Рафа са жизненоважни за отбора отвъд нивото на футбола. Извличахме най-доброто от мачовете, които можехме. Ако сме честни, срещу Реал не се представихме добре като игра. Срещу Шахтьор не целия мач, но съм сигурен, че със завръщането на тези играчи ще се подобрим.

Сглобяването на нещата е идеалният сценарий, но знаем, че няма да се случи във всеки мач. Искаме да играем отличен футбол, да доминираме и да спечелим съкрушително. Това е изображението, което искаме, но не винаги ще се случи. Има противник и трябва да намерим формулата. Това няма да се случва винаги, ще ви го кажа. Те ще ни затруднят. Това е процес и ще ни е трудно. От този идеален сценарий ще спечелим нещата. Трябва да продължим да бъдем смирени и търпеливи. Има много добри моменти на игра и резултати и трябва да продължим да работим по този път", добави още Шави Ернандес.