Мениджърът на Арсенал - Микел Артета е уверен в тима си преди 1/4-финалния реванш от Шампионска лига срещу Байерн Мюнхен (2:2). Двата отбора ще се изправят един срещу друг утре. Срещата на "Алианц Арена" започва в 22:00 часа.

Имаме прекрасна възможност, възможност, която този клуб не е имал от 15 години - да се класираме на полуфинал в ШЛ. Цялата ни подготовка бе такава, че да можем да го постигнем. Утре имаме възможност да приложим всичко, което направихме в последните десет месеца, както и в предишния сезон. Повечето от нашите футболисти нямат опита да играят на 1/4-финал в Шампионската лига, но те са супермотивирани и уверени.

Можем да спечелим, но може и да загубим. Имахме невероятно пътуване до момента и ще дадем всичко от себе си да спечелим тези купи, за които се борим.

Искам да бъдем себе си, но това зависи и от подхода на съперника. Понякога съперникът не ти позволява това, но ние ще търсим най-добрия начин, по който можем да стигнем до победата.

Надявам се, че Букайо Сака и Мартин Йодегор ще бъдат готови. Имахме по-малко от 48 часа да се възстановим и направихме много лека тренировка. Ще видим как се чувстват утре и ще преценим", каза Артета.