Мейсън Маунт цели да се завърне в игра за Манчестър Юнайтед срещу Байерн Мюнхен, пише авторитетното издание The Athletic. "Червените дяволи“ започват участието си в група "А" на Шампионска лига срещу баварците следващата сряда. Англичанинът е с контузия в подколянното сухожилие откакто отборът загуби с 0:2 от Тотнъм на 19 август.

Впоследствие полузащитникът пропусна мачовете срещу Нотингам Форест и Арсенал. Сега нов скенер е дал позитивни резултати. Има вариант той да е в групата още за домакинството на Брайтън тази събота, но мениджърът Ерик Тен Хааг е предпазлив и може да не рискува с него още срещу "чайките“ на 16-и септември.

Маунт бе купен от Челси срещу 60 милиона лири. 24-годишният халф подписа 5-годишен договор с опция за допълнителни 12 месеца и дебютира срещу Уулвърхемптън в първия кръг от Премиър лийг на 14 август.

До момента полузащитникът си партнираше с Каземиро в центъра на игрището, но след идването на Софиан Амрабат, той може да получи свобода на действие в по-предни позиции. Юнайтед е на 11-о място с 6 точки след първите 4 кръга.