Диего Симеоне, треньор на испанския гранд Атлетико (Мадрид), засипа с похвали следващия съперник на "дюшекчиите" в Шампионска лига - шотландския шампион Селтик.

Мачът от груповата фаза на група "Е" е утре в Мадрид от 22:00 часа българско време. Първият мач между двата тима в Шотландия приключи при резултат 2:2.

"Селтик играе футбол, който наистина харесвам, така че имам пълно уважение към съперника. Мисля, че ще играят точно по същия начин, както срещу Фейенорд, Лацио и нас. Това е техният стил и не очаквам нищо друго освен те да излязат по същия начин. Противникът играе истинска висока преса и те наистина не ни оставиха време да мислим. Трябва да можем да се справим с това. Знаем, че съперникът ни започва много добре мачовете, така че ще се опитаме да противодействаме", започна наставникът на "дюшекчиите".

Атлети са втори във временното класиране с актив от 5 точки. Фейенорд са първи с 6. Трети са Лацио с 4, а Селтик са последни - с 1.

"Обикновено виждате много голове в Шампионската лига, защото всички отбори имат добри футболисти, добри нападатели, знаят как да играят футбол. Това е целта на Шампионската лига. Но нашата сила през годините беше способността ни да запазим мрежата чиста и да израснем оттам като отбор. Ще се опитаме да направим това, като запазим мрежата чиста и след това ще се опитаме да намерим начини да вкараме гол на Селтик, който знае как да играе футбол. Групата е много трудна. Мисля, че Селтик заслужаваше повече срещу Фейенорд и Лацио. Очевидно всеки отбор ще губи точки. Двата отбора, които успеят да бъдат по-постоянни, ще бъдат тези, които се класират за 1/8-финалите", добави още Диего Симеоне.