Временно Барселона наказа двама официални членове на клуба заради расистко поведение по време на първия 1/4-финал от Шампионска лига с ПСЖ в Париж, пише The Athletic. Друг трети човек, който няма членска карта, е със забрана да купува билети.

Вестта идва като последствие, след като каталунците бяха глобени с 25 хиляди евро. Те получиха и санкция от един двубой да не продават пропуски за гостуване в европейските клубни турнири заради същото провинение във френската столица. Периодът на пробация е за 12 месеца и започна на 18 април.

Барселона победи с 3:2, но загуби у дома с 1:4 и отпадна от Шампионска лига.

След срещата УЕФА глоби "лос кулес" по 3 различни точки: 25 хиляди евро за расистко поведение, 2 хиляди поради пиротехника и 5 хиляди евро за инфраструктурни щети.

"Тримата разследвани фенове бяха арестувани в края на мача заради нацистки поздрави и расистки обиди. Двамата членове и обвиненият фен от клуба на привържениците може да предоставят защитата си на дисциплинарните органи на клуба", гласи съобщението на испанския шампион.

Клубът информира, че наказанията на привържениците са с незабавен ефект и се води вътрешно разследване, което може да продължи 3 месеца.