Копенхаген посреща Манчестър Сити в първия 1/8-финал между двата състава от Шампионска лига. Той ще се състои на стадион "Паркен" в столицата. На същото съоръжение градският съперник на Сити - Юнайтед загуби с 3:4 на 8 ноември и отпадна от груповата фаза.

Датчаните са в лоша серия от 3 последователни срещи без успех в шампионата. Първенството е в пауза през зимата и Копенхаген участва в Атлантическата купа. Тя е съставена от скандинавски отбори и такива от Централна Европа, които не играят през студените месеци в шампионатите си. В последните 3 мача Копенхаген спечели два от тях - срещу Елфсборг с 5:4 и над Мьолде с 3:1, а от Брьондби загуби с 1:2. В първенството домакините са трети с 33 точки, на 3 зад водача Мидтиланд.

Настоящият притежател на трофея в Шампионска лига Сити е в серия от 10 поредни победи във всички надпревари. За последно "гражданите" завършиха 2:2 у дома на 16 декември срещу Кристъл Палас в 17-ия кръг на Премиър лийг. Носителят на требъл от миналия сезон е втори във временното класиране на първенството с 52 точки, на две зад Ливърпул, който е с мач повече.

Последната есен Копенхаген и Сити играха два пъти в групите. Първо англичаните победиха с 5:0 в Манчестър, а ответната среща на "Паркен" завърши без попадения.