Треньорът на европейския клубен шампион Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола заяви, че очаква невероятна атмосфера на двубоя със сръбския гранд Цървена звезда в последния мач на двата тима от груповата фаза на Шампионска лига.

"Нямаме време, не можем да ходим по ресторанти. След мача трябва да се върна в Манчестър. Може би през лятото ще го (б.р. разгледа Белград) направя", започна Гуардиола.

"Не знам, УЕФА решава, а ние се адаптираме. Надявам се, че ще можем да бъдем там. Трябва да се борим много, за да бъдем там. Ще ви информирам за формата. Очаквам невероятна атмосфера. Играчите ще се радват на атмосферата, по-добра от празните или мълчаливи стадиони. Преди много години дойдох тук с Барселона, знам, че беше наистина хубаво.

Той (б.р. Холанд) ще се завърне в четвъртък и ще видим как се чувства. Не мога да отговоря (за това дали ще може да играе в събота), не знам в момента. На следващата пресконференция ще мога да бъда по-точен за състоянието му"
, коментира още той.

"Като цяло да, можеше да е по-добре, но можеше да е и по-зле. Добър резултат като миналия уикенд, анализираме го, че все още можем да се справим по-добре. Трябва да намерим баланса, да не се вълнуваме толкова или в същото време да не сме толкова депресирани. Щастливи сме, че сме тук, вече се класирахме срещу исторически клуб. Те спечелиха Шампионската лига с невероятно поколение играчи. Спомням си като дете колко бяха добри, невероятни играчи. Щастливи сме, че сме тук, за да защитим престижа си и да завършим добре груповата фаза", завърши Гуардиола.