Наставникът на Милан Стефано Пиоли говори пред медиите преди утрешното домакинство срещу Нюкасъл в Шампионска лига. Според него опитът може да е ключов в срещата с англичаните, които се завръщат в турнира за първи път от сезон 2002/2003.

"Групата ни е тежка и знаем колко важно е да започнем добре в този турнир. Имал съм добри моменти в Милан, но и трудни. Чувствам тежестта от провалите в дербито, и ако можех, щях да променя тези резултати. Знам, че водя силен отбор, както и че сме способни да реагираме след толкова тежко дерби. Длъжник съм на феновете, защото през миналия сезон те ни подкрепяха дори когато играхме доста зле. Също така съм им задължен, тъй като аз съм треньорът с най-много загубени дербита за една година. Ние обаче ще направим всичко възможно, за да направим този сезон позитивен", призна той.

"Посещението на Ибрахимович? Златан трябваше да дойде още преди дербито, но имаше ангажименти и затова се появи днес. Знаем колко много Ибра го е грижа за нас и колко важен бе за нашето развитие. Неговото присъствие винаги е позитивно. Визитата му зарадва както мен, така и ръководството и бившите му съотборници. Ще се видим и на вечеря. С него сме приятели, вече не съм му треньор. Какво каза Ибра на мен и на отбора? Днес се подготвяхме за важен мач, така че мисля, че говори с всеки по отделно. С мен обсъди доста теми, най-вече новите попълнения, но и наши си неща", допълни специалистът.

"За да си подобрим миналогодишното представяне в Шампионска лига, това означава, че трябва да играем финал. Но реално трябва да се концентрираме стъпка по стъпка. Групата ни е трудна и равностойна. ПСЖ е фаворитът, но Борусия Дортмунд и Нюкасъл също са силни, така че всеки може да вземе точки от всекиго. Нашият опит може да се окаже полезен. Утрешният мач също може да се окаже благоприятен за позицията ни в класирането. Нюкасъл е класически английски отбор с големи интензитет и физика. Там разполагат с редица играчи с ръст над 190 см., както и с други качествени футболисти. Фикайо Томори ще се завърне в стартовия състав, иначе нямаше сега да седи до мен и да говори пред вас. Ще бъде вълнуващо отново да се видим със Сандро Тонали, когото ще прегърна с голяма обич. За него ще бъде много емоционално да се завърне на “Сан Сиро". Желая му всичко най-добро, но едва след мача срещу нас", коментира Пиоли на днешната си пресконференция.