Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти определи носителят на требъл от миналия сезон Манчестър Сити като основен фаворит за спечелването на Шампионската лига и този сезон.

"Имат отбор, който не се е променил много. Но най-вече защото спечелиха Шампионската лига миналия сезон. Винаги има изненади във финалната фаза на Шампионската лига", коментира Анчелоти преди първия мач на Реал Мадрид в най-авторитетния клубен турнир утре срещу германския Унион Берлин.

"Целта, разбира се, е да преминем през груповата фаза, осминафиналите, четвъртфиналите. Целта е да се състезаваме до финала. Полуфиналът е цел, която можем да постигнем. Виждам отбор, който се състезава докрай", добави още италианският наставник на Реал Мадрид.

Карло Анчелоти отчете приноса на новите попълнения в отбора си и обясни, че играчи като Хоселу, Фран Гарсия и Джуд Белингам допринасят много.

"Шампионската лига винаги е специален турнир за нас. Искаме да започнем добре груповата фаза, утре имаме шанс да играем у дома. Играем срещу съперник, който е добре организиран, мощен и солиден", обясни за съперника утер Анчелоти.

Той беше категоричен, че германците са заслужили с доброто си представяне миналия сезон да са в Шампионската лига.