Карло Анчелоти разкри подробности за тежкия сезон, който неговия клубен тим Реал Мадрид прави. Въпреки това "кралският клуб" е на върха в Испания и е близо до четвъртфинал в Шампионска лига. Испанският гранд спечели първия мач с РБ Лайпциг, а утре от 22:00 часа приема германците в реванш.

"Моята работа е повече болка и изпитания, отколкото радост и щастие. Харесвам работата си, защото Реал е перфектното място да правиш това, което аз правя. Но като цяло бих казал, че трудностите са много повече, когато трябва да управляваш един такъв отбор всекидневно", започна Анчелоти на пресконференцията преди мача с Лайпциг.

"Победите не са единственото нещо, което ми носи щастие, но понякога въпреки тях около мен има недоволни. Това може да е просто играч, който не е играл и това цялостно сваля настроението ми. В болката си човек е сам. Когато си щастлив, има с кого да споделяш емоцията. Но когато си тъжен, няма как това да стане. Бих казал, че съм добре там, където си и каквото прави, но определено трудностите са повече от щастието", добави той.

"Доволен съм от мястото, на което се намираме в този момент от сезона. Ние мечтаем за това да спечелим Шампионската лига. Засега се справяме добре, но ни предстоят още два-три месеца, така че няма да има значение какво сме постигнали до момента, ако не успеем да завършим подобаващо. Щастлив съм, че в отбора има толкова добри играчи. Има футболисти, които искат да се учат, да се развиват и да бъдат част от този голям клуб. Всичко, което им кажа, те го приемат. Те дават всичко от себе си на терена и така помагат на отбора", завърши италианският специалист.