Искам Милан да играе като бандата на Яник Синер (б.р. националите на Италия по тенис). Трябва да имаме и таланта, психиката, качествата, капацитета да се борим за всяка топка, както прави Синер. Ако той е на стадиона, ще бъдем щастливи. Огромни комплименти за него и Воландри (б. а. - капитана на тима на Италия за Купа "Дейвис") Браво на треньора и тима, защото когато създадеш такава емпатия, си способен да надхвърлиш границите си. Това е нещо, върху което работим, за да се подобряваме.

Това коментира треньорът на Милан Стефано Пиоли пред Sky Sport преди мача на тима му срещу Борусия Дортмунд в Шампионска лига.

"Дали този мач може да промени сезона? Всички мачове могат да го променят – изрази убеденост специалистът. - Вторият мач с ПСЖ трябва да ни бъде като референция и вдъхновение. Не започнахме добре, но останахме отбор до края на срещата. В Дортмунд имаха жълтата стена, която им помагаше, но не познават на какво са способни нашите тифози на "Сан Сиро" в мач от Шампионска лига.

Това е много важен мач, който може да реши много неща в групата. Те създават много проблеми, но и допускат опасности. Искам да играем като отбор, да направим голям мач.

В трудни моменти винаги сме компактни. Жиру е голям футболист, голяма личност, винаги дава максимума и това се усеща в трудните моменти".