Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев каза, че отборът му си е изпълнил плана и е направил много добър мач, след като победи косовския Балкани с 4:0 и се класира за втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

"Искам да поздравя футболистите и публиката, която не спря да ни подкрепя от първата минута. Играхме с много енергия и емоция и мисля, че заслужено продължихме напред. Доминирахме през целия мач", подчерта наставникът след срещата.

Благодарение на победата Лудогорец успя да обърне резултата, след като загуби първата среща с 0:2, а Ивайло Петев призна, че е имало много разговори с футболистите след двубоя в Прищина.

"Преследвахме гола през цялото време, за което искам отново да поздравя играчите. Без характер няма как да стане. В последните осем дни проведохме доста разговори и се радвам, че играчите са си извадили поуките", каза Петев.

Старши треньорът на българския шампион допълни още, че футболистите му трябва да задържат концентрацията си за следващия мач в първенството. 

"Вкарахме четири гола, няма какво повече да искаме. Сега най-трудно е да задържим формата. Аз като треньор няма да допусна нов спад. През последните четири месеца всичко при нас бе цветя и роза, но сега всеки от нас изпита на своята кожа какво е да загубиш", добави още Ивайло Петев. Той коментира и следващия съперник на Лудогорец в Шампионската лига и беше категоричен, че срещу Олимпия Любляна няма да е лесно и срещу всички съпернции тимът трябва да подхожда както в този двубой с Балкани.