УЕФА потвърди мястото на Барселона в следващия сезон на Шампионска лига, но заяви, че разследването за платени на над 7 милиона долара, платени на съдийски служител, може да бъде възобновено, ако се появят повече доказателства.

Мястото на Барселона в груповата фаза на Шампионската лига беше под риск от така наречения случай "Негрейра". Испански прокурори и европейската футболна централа разследваха "каталунците" заради документи, според които клубът е платил 7,3 милиона евро от 2001 2018 година на компанията на Хосе Мария Енрикес Негрейра, бивш вицепрезидент на съдийската комисия на испанския футбол.

Въпреки това не се появиха ясни обвинения за някакви конкретни уредени срещи или подкупени съдии откакто УЕФА започна разследването си през март. Така последното решение на централата е, че Барселона вече е "временно допусната да участва" в Шампионската лига, въпреки че все още е възможно "бъдещо решение за допускане/изключване". Жребият за груповата фаза на Шампионската лига е на 31 август.