Новият старши треньор на Наполи - Франческо Калцона, ще дебютира тази вечер срещу Барселона. Шампионите на Италия са домакини на първенците на Испания в първи мач от осминафиналия им сблъсък в Шампионска лига.

55-годишният италианец замени на поста Валтер Мадзари преди няколко дни, превръщайки се в третия старши треньор на "партенопейците" през настоящата кампания.

"Започваме от днес, натискаме бутона за нулиране на настройките и започваме наново. Нямаме нужда от много думи, имаме нужда от действие, така че се захванах направо за работа. Нямаме много време, затова казах на играчите, че нямаме повече извинения, трябва да подобрим позицията си в този момент“, каза той.

"Барселона е един от най-добрите отбори в Европа, въпреки че преминаха през няколко трудни момента. В никакъв случай няма да играем за равенство. Ако Барселона се справят толкова добре, че ни принудят да играем за равенство, тогава ще им свалим шапки, но ние играем за победа", коментира Калцона.

"Президентът на клуба Аурелио Де Лаурентис не е доволен от ситуацията в която се намираме, той ме помоли да повярвам в нашата цел, която е да продължим напред в Шампионската лига и да стигнем до четвъртото място в първенството“, каза Калцона.