Нападателят на Лацио - Чиро Имобиле заяви, че горд, че ще бъде капитан в 1/8-финалния реванш в Шампионска лига срещу Байерн Мюнхен. Футболистът говори пред медиите преди мача между двата отбора на "Алианц Арена" тази вечер от 22:00 часа.

"Ако искаме да бъдем запомнени с това, че сме направили нещо специално, не можем да избираме лесния път. Трябва да покажем същата отдаденост и желание да помагаме един на друг както беше в първия двубой и да добавим нещо повече, тъй като ни предстои гостуване.

Очаквам много напрегнат мач, така че ще трябва да внимавам да не натискам прекалено момчетата. Искам съотборниците ми да бъдат задружни, но спокойни. Трябва да работим един за друг. Това е единственият начин да победим Байерн Мюнхен. В първия двубой направихме това, което бяхме подготвили. Никой не се опитваше да изпъкне, а изпълняваше отговорностите си. Тази вечер всичко ще бъде по-трудно, а атмосферата ще бъде страховита.

Всеки знае какво съм направил и на какво съм готов за този отбор. Аз съм супер горд, че ще нося капитанската лента срещу Байерн.

Вярваме в това, което правим и развитието на нашия тим. Лацио се гордее с участието на осмифиналите в Шампионската лига и това, че представя Италия", каза Имобиле.