Футболистите на Наполи ще си разделят 10 млн. евро, ако успеят да отстранят Барселона на осминафиналите в Шампионска лига.

Сериозният бонус е бил обещан на играчите лично от собственика на клуба от Неапол Аурелио де Лаурентис.

Първият мач между двата отбора завърши наравно 1:1. Реваншът в Барселона е на 12 март.

Причината за щедростта на Де Лаурентис е желанието му Наполи да си осигури участие в Световното клубно първенство през лятото на 2025 година в Съединените щати. Само участието на тима в турнира ще гарантира на Наполи 50 млн. евро.

Класирането на Наполи на четвъртфиналите на Шампионска лига няма да осигури на тима място на Световното клубно първенство, но ще помогне сериозно за приближаването към тази цел.

В момента Наполи изостават с 5 точки от Ювентус в битката за място сред 32-та участника на турнира. При победа над Барселона и продължаване в Шампионска лига, Наполи ще прибави 2 точки за успеха и още 1 за класиране на четвъртфиналите.  Ако това стане, Наполи ще се нуждае от една победа на 1/4-финалите на Шампионска лига, за да догони Ювентус, който не участва този сезон в Европа.

Освен това, класирането за четвъртфиналите в Шампионска лига ще донесе на Наполи 10,6 млн. евро от наградния фонд на състезанието.