Не сме се предали. Ще продължим да опитваме. Знаем, че губим с 1:3, играейки с най-добрия отбор в света. Почти е невъзможно, но ние ще бъдем готови за това и ще дадем всичко от себе си за датския футбол. Всеки трябва да вярва, че можем да направим това. Всичко може да се случи по всяко време. Може да не успеем да преминем, но има огромна разлика, ако покажем добро представяне, вместо да се предадем безславно. Ще дадем всичко от себе си. Няма да хвърляме кърпата. Това заяви треньорът на датския ФК Копенхаген Якоб Нееструп преди мача на отбора си срещу Манчестър Сити.

Актуалният носител на трофея в Шампионска лига приема на 6 март (сряда) ФК Копенхаген в реванш от осминафиналната фаза от настоящото издание на надпреварата. В първия мач Манчестър Сити победи като гост с 3:1.

"Може да е чудо, но ние трябва да го преследваме – заяви още треньорът на ФК Копенхаген. - За да завършим европейската кампания, дори и да загубим, трябва да го направим с високо вдигнати глави".

Датчаните са затруднени от поредица от контузии на ключови играчи, включително шведския полузащитник Виктор Класен и нападателя Расмус Фалк.

"Знаем срещу какво се изправяме, знаем, че имаме много контузени играчи – потвърди тежката ситуация в тима и Якоб Нееструп. - Това е досадно, но дава шанс на останалите. Няма да се крием зад извинения. Футболът е игра, в която можеш да си в окопите 35 минути и след това един момент може да промени всичко. Защо не и за нас утре?“.