Барселона публикува изявление за ситуацията с плащанията към бившия вицепрезидент на съдийската комисия към испанската футболна федерация Хосе Мария Енрикес Негрейра.

От официални документи стана известно, че "лос кулес" са дали 1 392 680 евро на компания DASNIL 95 SL, която е собственост на Хосе Мария Енрикес Негреирa. Това се е случило на 3 вноски между 2016 и 2018 година. 

"В миналото Барселона използваше услугите на външен технически консултант, който предоставяше видеорепортажи за млади играчи от други клубове в Испания. В допълнение, връзката с този доставчик беше разширена с технически доклади, които бяха предназначени да допълнят информацията, необходима на треньорския щаб на първия отбор и резервните отбори. Това е обичайна практика сред професионалните футболни клубове. Сега този вид услуга се предоставя от професионалист, работещ за футболния отдел на клуба. Барселона съжалява, че тази информация стана публична точно когато отборът достигна най-добрата си форма за сезона. Барселона ще предприеме съдебни действия срещу тези, които се стремят да опетнят имиджа на клуба с възможни инсинуации, които могат да бъдат причинени от разкриването на такава информация", се казва в съобщението на каталунците.