Двама от кандидат-депутатите на ГЕРБ в различни части на България се оказаха абсолютни шампиони по преференции на парламентарните избори.

Стефан Апостолов е победител по този показател в Благоевградско. Той събира 7357 лично за него, което автоматично пренарежда листата на ГЕРБ и от последен в листата става втори след водача Росен Желязков.

Стефан Апостолов е бивш футболен съдия и син на кмета на община Симитли Апостол Апостолов. В региона спечели симпатиите на хиляди с факта, че през целия минал мандат като депутат даваше част от заплатите си за инвитро процедури на семейства без деца.

Младият политик е събрал подкрепа в цялата Благоевградска област, а не само в родния си град. На вота за него има над 2000 преференция само от община Благоевград. 

31-годишна Славена Точева също се оказа рекордьор по преференции в листата на ГЕРБ-СДС, но в 3-и МИР-Варна. Тя е студентка в Стопанската академия в Свищов. За поставената под номер 4 Славена Точева преференциално са гласували 7306 гласоподаватели. Така тя изпреварва дори водача на листата Даниел Митов, който е втори с 4139 преференции.