"Запасното войнство застава зад социалните искания, които БСП започна и продължава да утвърждава.“ Това обявиха от областното ръководство на СОСЗР в Пловдив, минути след като водачът на листата на "БСП за България“ в Пловдив-област Веска Ненчева и областното ръководство на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва подписаха споразумение, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Споразумението предвижда продължаване на законодателните инициативи по приемане на Закон за запасното войнство, както и други закони, касаещи офицерите и сержантите от запаса и резерва.

Подкрепа за работата по приемането на Закон за запасното войнство дадоха четвъртият в листата Иван Иванов – офицер, преминал през всичките нива на военната йерархия и бивш заместник-министър на отбраната и Стефан Марушкин – пети в листата, председател на СОСЗР в Раковски, един от основните двигатели за това в Раковски да бъде изграден Мемориален комплекс на загиналите за национално обединение.

"За мен е чест, че за пореден път имаме възможността да подпишем споразумение със запасното войнство, и то в деня, в който отбелязваме 114 години от обявяване независимостта на България. Практиката показва, че взаимната ни подкрепа и взаимна работа водят до добри резултати“, подчерта Веска Ненчева.