"Кандидатите на БСП в цялата страна се представят доста достойно. За първи път имаме 119 кандидати младежи в листите, което със сигурност дава и един по-различен отенък на предизборната кампания. Симпатизантите ни се радват при обиколките из страната, забелязва се обновлението в партията и хората го оценяват добре.“ Това заяви Георги Ангелов, втори в листата на “БСП за България“ в 23 МИР - София, в ефира на БСТВ.

В предаването “Думата е ваша“ той обясни, че трябва да бъде въведен необлагаем минимум, който да е равен на линията на бедност - в момента тя е равна на 504 лева и допълни, че това е първата стъпка към прогресивно подоходно облагане.

"Един от основните ни приоритети е за деца до 14-годишна възраст лекарствата да бъдат безплатни, същото важи и за хората над 75 години“, посочи кандидатът за народен представител.

"Младежите от БСП имаме план за развитието на младите в страната“, заяви Георги Ангелов и представи трите основни приоритета на младежите: "Първият е отпадане на данък общ доход за лица до 26-годишна възраст. Вторият е свързан с покупката на първо жилище за младите семейства - за да ги насърчим предлагаме държавни гаранции по кредитите и намаляване на нотариалните такси. Трети основен приоритет е инвитро процедурите в България да бъдат безплатни“, заяви младият социалист и допълни, че трябва да бъдат премахнат и таванът на максималните процедури, който в момента е равен на 3.

"БСП ще влезе само и единствено в принципна коалиция“, категоричен е Георги Ангелов и уточни: "При миналото ни участие в правителството не подписахме управленска програма и сега ще го поправим. Но в тази коалиция не могат да влязат ГЕРБ и ДПС“, каза още той.

Лична кауза на кандидата за народен представител е да се противопоставим срещу продажбата на алкохол и наркотици на деца. По думите му трябва да работим срещу превенция при използването на наркотични вещества. 

Георги Ангелов определи ремонта на жълтите павета като поредния ремонт на ремонта. "Това е безумно, видно е че пари са откраднати или са преместени от едно чекмедже в друго“, каза още той по темата.

По думите му хората вече са наясно с машините за гласуване, но ако някой не се чувства уверен, Ангелов призова да посетят клубовете на БСП, където има хора, които ще им съдействат.

На финала той призова хората: "Гласувайте с номер 28 на 2-ри октомври за една социална, стабилна и сигурна държава. Защото в това правителство ние бяхме социалният стълб, ние се борихме за хората и ще работим за увеличаване на техните доходи“, заключи той.