След десетдневна съвместна обиколка из страната, лидерите на "Продължаваме промяната“ Асен Василев и Кирил Петков поеха на срещи с граждани в цяла Българя - поотделно. Василев тръгна с брандирания автобус на юг, а Петков – на север, като на някои места ще се събират отново, съобщиха от "Продължаваме промяната.

Първата спирка от обиколката на юг беше Велинград. Асен Василев и екипът на "Продължаваме промяната“ посетиха езерото Клептуза. Оттам алармираха, че паркът се намира в лошо състояние, въпреки милионите, които са отпускани за ремонт през годините. 

"Преди 10 години са дадени 6 млн. за ремонт на този парк и виждате 10 години по-късно в какво състояние е. Това, за съжаление, не е единичен случай. Виждаме навсякъде в страната как ремонти на ремонтите на ремонтите се разпадат и накрая живеем в една порутена държава“, коментира състоянието на местността Василев.

Асен Василев  добави, че Община  Велинград  се опитва да  даде парка на концесия и сравни намерението със скандалните концесии по Черноморието от порядъка на 2000 хиляди лева за плаж на година, които правителството на "Продължаваме промяната“ спря. Той се обърна към служебния кабинет с призив да не придвижва тази концесия, за да остане паркът на гражданите. 

За  запазване  на  парка  за  гражданите  апелира  и  Александра  Попова,  кандидат  за  народен представител от Велинград в листата на "Продължаваме промяната“ в 13 МИР Пазарджик: ,,Това място наистина беше емблематично и беше нашата гордост. Мястото има много голям потенциал, но за съжаление има решение то да бъде отдадено на концесия, което за нас не е редно и ще се опитаме да го предотвратим, защото е важно да остане за гражданите и на община Велинград.'' 

На 2 октомври изборът е между провалената политика на прехода и една променена България, пишат от "Продължаваме промяната".