За да преосновем българската държава, трябва да започнем да взимаме вътрешнополитически решения за собствената си страна самостоятелно, без влиянието на чужди държави, призовават от партия "Възраждане" в позиция, изпратена до медиите.

Публикуваме позицията на "Възраждане" без редакторска намеса: 

В  момента вътрешната ни политика е изцяло контролирана от външни фактори чрез зависими политици. Държавата ни е превърната в американска колония, чиито пипала са овладели всички сфери – политическа, образователна, медийна, дори съдебна.

Български институции получават финансиране от американската фондация "Америка за България“, която влива огромен финансов ресурс, за да разделя и овладява обществото ни, за да го моделира така както им е удобно на господарите от Метрополията. 

Американската държава присъства в страната ни с така наречените американски "медии“, които влияят на общественото мнение и го манипулират. Това са медийни канали на американската пропаганда, които са агенти на чуждо влияние. Време е да започнем да наричаме нещата с истинските им имена, защото, ако продължаваме да неглижираме фактите, предаваме доброволно страната си в ръцете на тези, на които им е нужна само като територия. 

САЩ като развита държава имат закона FARA (Закон за регистрация на чуждите агенти), ние от "Възраждане“ сме изработили неговия български аналог и ще го внесем в 48-то Народно събрание.

В нашия законопроект е записано, че така наречените медии, финансирани от други държави, без значение кои, трябва да бъдат обозначени като агенти на чуждо влияние. "Възраждане“ подаде сигнал до прокуратурата за това кои са медиите, организациите и обществените личности, които получават пари от "Америка за България“ и са проводници на американската политика в страната ни, с което подменят не само дневния ред на обществото ни, но и ценностите в него. 

Те представляват опасност за националната сигурност в България и трябва да бъдат обозначени като агенти на чуждо влияние, за да знае българският гражданин, че тяхната гледна точка е едностранчива и обслужва чужди национални интереси.

Днес насроченият брифинг на "Възраждане" беше отменен, защото представителите на американската пропаганда отказаха да напуснат залата. Представителите на българските медии зададоха своите въпроси на стълбите пред сградата на БТА, за което молим да приемат извиненията ни. Сигурни сме обаче, че ще се съгласят с нас, че българската журналистика страда от намесата на чужди държави и че това, което се случи днес, не беше удобно за никого, но още по-неудобно е, че българският народ е заблуждаван и манипулиран от  така наречената американската медийна машина.

Когато българските граждани са заблуждавани, това е повод за безпокойство на всички участници в обществения живот. Следващите брифинги на политическата организация ще се провеждат в нейната централа, за да не изпадаме в ситуации, в които чужди агенти да са причина за отмяна на срещата на "Възраждане" с българските медии.