Сигнали за нарушения на изборния процес бяха изпратени до различни Районно избирателни комисии в страната. 

Областният изборен щаб на ГЕРБ-Благоевград подаде жалба до Районната избирателна комисия за нарушение на изборните правила в секциите, които се намират на територията на с. Долно Осеново, община Симитли. 

"В СИК № 12 и СИК № 13 представителите на ПП "Продължаваме промяната“ отказват на избиратели, които изпитват затруднение с гласуването и заявяват желанието си да гласуват с придружител да упражнят това свое право", се казва в жалбата, като се иска РИК да предприеме мерки по случая с оглед спазването на Изборния кодекс.

От общинската структура на ГЕРБ в Белоградчик подадоха сигнал до МВР и РИК, че в района на Автогарата в Белоградчик, мъж с инициали Р.Л.Ж. събира на групи хора от ромски произход, агитира ги да гласуват за Демократична България, като им предлага парична облага и транспорт до съответните СИК.

От ГЕРБ настояват за проверка по случая и предприемане на необходимите действия.

Два сигнала за нарушаване на Изборния кодекс бяха внесени в Районната прокуратура, МВР-Видин и РИК-Видин от ПП ГЕРБ и в дунавския град.

В СИК 74 във Видин, намираща се в ромския кв. "Нов път", член на комисията гласува на машината вместо гласоподаватели, в полза на ДПС. Мъжът, който е и роднина на един от кандидатите на ДПС, заплашва със саморазправа председателя на СИК.

Идентичен случай е станал и в СИК 21 в село Арчар, община Димово. Отново член на комисията указва на гласоподаватели как да гласуват за определена партия.

От ГЕРБ-Видин отново сигнализираха прокуратура, МВР и РИК, че в нарушение на закона мъж с инициали А.А.А. предлага пари на гласоподаватели в ромската махала на Арчар и ги съпровожда до избирателните секции, за да гласуват в полза на ДПС.

В полицията в Радомир е образувано досъдебно производство за опити за купуване на гласове. Има и задържан, който, по непотвърдена информация, е предлагал пари за гласуване в полза на определена политическа сила. При обиска в дома му са открити списъци с имена и пари в брой. 

В Нови пазар също тече операция срещу купуването на гласове. Претърсени са 5 адреса в един от кварталите на града. Задържан е 1 човек. Открити са списъци с имена и пари. 

Сигнал за нарушаване на изборния процес има и от Велико Търново. Там син на кандидат-депутат е стоял до машината за гласуване и е помагал на хората да упражняват правото си на вот.

Има информация и за двама мъже и една жена от плевенското село Буковлък, които са задържани при специализирана акция на полиция и прокуратурата в Плевен. Те са заподозрени в търговия с гласове. Акцията започна около обяд. Полицията провери две къщи на един адрес в селото.

Акцията на полицията привлече местни жители, които са се събрали пред двете къщи. Те се оплакват от полицейски натиск. Още от рано сутринта местни жители сигнализираха за засиленото полицейско присъствие в населеното място.

Според тях присъствието на полицаите притеснява много желаещи да гласуват.