Там, където на предходни избори 5 години са гласували повече от 100 избиратели се разкрива избирателна секция. Това заяви в "Денят започва" заместник-председателят на ЦИК Росица Матева. Обявили сме над 730 места, предстои да бъдат определени още, според подадените заявления. 

23 партии и 6 коалиции са регистрирани за изборите, но вчера една от партиите не е регистрирала листи и няма да фигурира в бюлетината. Става въпрос за ЕНП, каза Матева.

В някои секции в чужбина ще се гласува машинно, в други - не. В странта ще има 9363 секции с машини, вече са обявени на страницата на ЦИК. В 1104 ще има втора машина. В чужбина - в 290 секции ще има машина, в 233 от тях ще има втора машина. Уговорката е, че след 6 септември, според подадените заявления ще се прецени дали във всички секции с машини в чужбина те да не бъдат по 2.

МВнР ще отговаря за транспорта на машините извън страната. В момента тече поръчка за транспорта и поддръжката на машините в страната за вота. Инсталирането на машините отнема между 7-10 дни, уточни Матева.