Българските граждани изпратиха силен знак и сигнал, че политиците в България трябва да си говорят, да имат диалог, да търсят коалиция помежду си в името на решаването на проблемите на хората. Това каза на пресконференция след изборите лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

“Знакът на избирателите е, че България трябва да има стабилно мнозинство в Народното събрание, което да излъчи пък от своя страна и стабилно правителство, за да има сигурност в страната, за да има сигурност и за българските граждани. Ние сме свидетели, че живеем в множество кризи, а не е тайна, че шапка на всичките кризи – и икономическа, и социална, и здравна, и енергийна, и всякакви кризи, шапката на тези кризи е политическата", отбеляза Карадайъ.

По думите му българските граждани не гласуват хората да се противопоставят, да се мразят и да подхождат реваншистки, а гласуват да се търсят решения на проблемите.

“Нашият призив е към всички лидери на политически партии, които ще бъдат в 48-то Народно събрание, да преодолеят егото си", добави той.