Изборният ден в област Варна започна в спокойна обстановка, съобщиха от ОДМВР. Началото на изборния ден бе дадено в 7.25 часа.

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден. Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Екипите на ОДМВР- Варна осигуряват външната охрана на изборните места. При необходимост се намесват за възстановяване на реда, ако за това има решение на съответната избирателната комисия.

Служителите на секторите "Български документи за самоличност“ в ще работят от 8 до 19.30 часа и ще издават удостоверения (за изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок лични карти) с оглед хората да могат да упражнят избирателните си права.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 052/615166