Един по-експертно ориентиран кабинет би имал по-голяма полза, а политическата подкрепа да се осигурява в парламента. Това каза политологът проф. Георги Карасимеонов в ефира на Радио "Фокус“. "Щом това ще е формулата на БСП, а именно да се търси политическа отговорност на ниво правителство, смятам, че това още повече ще затрудни тяхното желание да формират правителство.

"Вчера слушах Тодор Йорданов и видях позицията му към "Продължаваме промяната“ – тя е толкова радикално негативна, че аз наистина не виждам как те ще приемат едно правителство с участието на ПП. А и обратно – ПП също напоследък са твърде остро критични към ИТН, така че тук това ще бъде може би основният проблем при формирането на едно евентуално правителство – как ще се изгладят противоречията между тези две партии“, коментира той.

"Противоречията между тези четири партии, които ще трябва да бъдат в основата на преговорите на БСП, са твърде големи и аз не виждам как ще могат да ги преодолеят“, обясни проф. Карасимеонов. Според него и в БСП не са наясно дали ще успеят с кабинет в този парламент. И добави, че е скептичен.



Пълния текст на интервюто четете по-късно в раздел "Мнение"