Започна гласуването за личности, чиито фотографии ще бъдат изобразени на тетрадките за първокласниците от Пловдив и областта. Инициативата е на кандидатите за народни представители от коалиция "БСП за България“ в Пловдив. Те решиха да финансират изработването на специални ученически тетрадки за децата, които прекрачват за пръв път училищния праг, вместо да отпечатват предизборни плакати на листата си. 

Списъкът с имената е подбран с помощта на историци и музейни работници. В него са включени известни хора, оставили дълбока следа в обществения живот на града – генерал Данаил Николаев, Душо Хаджидеков, Златю Бояджиев, Йоаким Груев, Константин Стоилов, Кирил Български, Найден Геров, Недко Каблешков, Натанаил Охридски, Христо Г. Данов, Цанко Лавренов. Албумът и кратките биографични справки можете да видите тук.

Гласуването за избор на бележитите личности е в специално създадената анкета в публичната група във фейсбук "Личности - Пловдив“. Всеки може да направи своя избор до 22 септември – Денят на независимостта на България, като гласува в анкетата тук.

Вие ще решите кои историческите личности, свързали живота си с Пловдив, ще бъдат отпечатани върху кориците на тетрадките на децата. Учебните пособия ще бъдат подарени на първокласниците непосредствено след изборите, за да не бъде атакувана инициативата като предизборна пропаганда.