До момента за 15 секционни избирателни комисии в страната е взето решение от ЦИК и се е преминало на гласуване на хартиени бюлетини. Това съобщи председателят на Централната избирателна комисия Росица Матева, предаде репортер на Агенция "Фокус"

"Машините, с които е преустановено гласуването са 15 на брой за цялата страна ЦИК разглежда още два сигнала - един в Плевен и един в Перник, но изчакваме допълнителна информация каква е причината секционната избирателна комисия да изпрати сигнал до ЦИК, че машината не работи и тогава ще вземем решение да се преустанови гласуването и да се мине на гласуване с хартия", уточни Матева. 

От думите й стана ясно, че разкритите избирателни секции са 12 934, подвижните са 292, в места за задържане има образувани 15 избирателни секции, 755 са секциите извън страната. 3264 са секциите с хартиени бюлетини, като тази бройка зависеше от броя на образуваните секции в болнични заведения. 121 са секционните избирателни комисии в болнични заведения. На хартия ще се гласува в 2810 секции в страната, а извън страната в 454 секционни избирателни комисии. 

"Към момента за проблеми с гласуването в страната са подадени 10 сигнала. 3 за нарушения в избирателни комисии, 2 от тях са затова, че изборният ден не е започнал на време, но са подадени преди началото на изборния ден. Навсякъде в страната и извън страната всички секционни избирателни комисии работят, изборният ден е открит и се гласува", каза още Матева.

Нели СТАВРЕВА