Жители на Ново Паничарево и Приморско показаха подкрепа в полза на "БСП за България". Такава позиция изразиха присъстващите на срещите - разговори, които кандидати за народни представители от коалицията проведоха в двете населени места. Станимир Баев, Тодор Байчев и Стойко Танков, начело с водача на листата на социалистите за 2- ри МИР - Бургас инж. Петър Кънев и придружени от общинския председател на БСП е Бургас Живко Господинов, посетиха община Приморско, за да обсъдят с активисти и симпатизанти това, което ги вълнува. 

Гостите бяха посрещнати от председателя на БСП в морската община Лиляна Димитрова. Коментирана беше сложната в момента политическа обстановка, дискутирано бе по теми, свързани с регионални проблеми и бяха обсъдени различни предложения, свързани с вариантите за тяхното разрешаване в бъдеще. Кандидатите за депутати споделиха основни акценти от предизборната платформа на "БСП за България", като наблегнаха на въпроси, касаещи социалната политика. 

Те отново информираха и какви са най-спешните мерки, които БСП смята да предприеме през първите сто дни на управлението. Присъстващите задаваха много въпроси, на които получиха отговори. Хората изразиха своята готовност да бъдат активни в изборния ден и пожелаха успех на кандидатите."В последното коалиционно правителство, БСП доказа, че е стабилна партия. Стояхме добре в управлението. Това подчертаваха и нашите опоненти", припомни инж. Петър Кънев. 

В Ново Паничарево водачът на листата направи дарение от петдесет ценни книги за фонда на местното читалище. Те са на издателство "Захарий Стоянов“. Колекцията съдържа 50 заглавия, сред които класически български творби, избрани заглавия на изтъкнати съвременни български писатели и ценни документални издания. Литературата вече е достъпна за ползване от посетителите на читалищната библиотека.