Част от външни интереси биват пренасяни от една партия в друга, за да бъдат защитени интересите на "Газпром“. Това заяви в дневния блок "Добър ден, България" на Радио "Фокус" Арман Бабикян, политически пиар и анализатор от "Ние идваме“.

"Статуквото е не само лидерът на ГЕРБ, статуквото съдържа в себе си и подкрепата на ДПС и на Пеевски, на главния прокурор Гешев. Виждате, че допреди два дни Борисов и неговата партия категорично подкрепяха интересите на "Газпром“, а служебният кабинет прави същото. Чувате абсурдни неща, като военен министър, който се изказва за бъдещ несъстоял се все още арбитраж в Париж, в който според него България щяла да загуби. Виждате и министър на енергетиката, който се изказва за това колко дипломати е изгонил от България. Виждате едно доста тежко объркване в този служебен кабинет, който тръгна да завива политиката си към Русия и към "Газпром“ и представлява комични изказвания на част от министрите, които явно показват явна некомпетентност, но очевидно подчинени на политиката, която им внушава президентът на републиката“, заяви Бабикян.

Според анализаторът, знакът "Z“, изрисуван по българските институции, показва нежеланието на хората да се общува с компания, която на пръв поглед е търговска, а всъщност е оръжие в ръцете на Путин, за да продължат кръвопролитията.

Резултатите от тези избори, какви то и да са, няма да доведат до стабилен кабинет, смята Арман Бабикян.

"Ние идваме!“ и Единна народна партия като мандатоносител съвсем честно и ясно заявихме, че започваме да се готвим за следващите избори. Смятам, че да бъдат карани хората да ходят непрекъснато на избори, докато политиците допускат една и съща грешка последователно, е излишно и не могат да бъдат винени те за споразумения, които политиците не постигат помежду си“, посочи той.

Евелина БРАНИМИРОВА